Boussac

In het hart van de Creuse ligt het charmante stadje Boussac. Noemde Boussac-le-Château, het duurt tot dertig kilometer van Montlucon, in de buurt van Châtelus-Malaveix. Gelegen in de wijk Gueret. Deze stad is gelegen aan de rechteroever van de Petite Creuse, een zijrivier van de Creuse.

Historici Boussac ontleent zijn naam aan de Latijnse Bociacus, die het veld Bocius betekent. Oud, de stad heeft inderdaad overblijfselen van de Gallo-Romeinse tijd. Vol charme en rijk aan oude geschiedenis, de stad van Boussac heeft ook een interessant architectonisch erfgoed in het bijzonder vertegenwoordigd door zijn kasteel.

Passage in de Creuse, zullen de bezoekers genieten van de rust van deze gezamenlijke campagne, evenals het landschap dat de site omringen.

Te zien/te doen

De belangrijkste attractie van Boussac is zijn kasteel, gebouwd in de vijftiende eeuw. Sterk veranderde tussen de zestiende en zeventiende eeuw, werd ontmanteld in 1794, zien verdwijnen de sloten, de donjon, of de portal en torens. Het belangrijkste orgaan, bleef echter vrijwel intact, en je kunt nog steeds een deur met de wapens van de familie Brush. Nu prive-eigendom, het kasteel heeft meerdere keren gastheer van de schrijfster George Sand, en de meest beroemde wandtapijten van Frankrijk, De dame en de Eenhoorn. Inderdaad, zes model vond plaats in het kasteel bewaker in de achttiende eeuw, voordat hij het Nationaal Museum van de Middeleeuwen Cluny in Parijs.

Afstand 30 minuten