Châteaumeillant

De belangrijkste originaliteit van de geschiedenis van Châteaumeillant is zijn oude oorsprong: het oudste niveau van de bezetting dateert van Gallische tijden. Châteaumeillant kan bogen op meer dan 2000 jaar oud, die niet zo vaak voorkomt in de Berry.

De toevallige ontdekking in 1956 van een put gevormd amforen startpunt van het archeologisch onderzoek Châteaumeillant. Geconfronteerd met deze bevindingen, de stad wil behouden van deze waardevolle relikwieën van het cultureel erfgoed, en besloot een archeologisch museum vast te stellen: het museum Emile Chenon.

Maar de meest opmerkelijke relikwie van het Gallische stad blijft het bolwerk van de grond rond een stedelijk gebied met een oppervlakte van 18 hectare, dit is de beroemde murus Gallicus beschreven door Julius Caesar in zijn opmerkingen over het beleg van Bourges . We hebben te maken met een oppidum, echte Gallische bolwerk.

Te zien/te doen

De kerk van Saint-genen bijdragen aan de bewustwording Châteaumeillant in Frankrijk en Europa, is een troef voor het toerisme in de regio. Afmetingen: 52 m lang en 13 m breed, maken het een belangrijke kerk, met Fontgombault Neuvy en St Grafkerk, de kerk is in de voorhoede van de Romaanse heiligdommen in de Berry.

De Kerk van Onze Lieve Vrouw van Little, beter bekend als het “hoofdstuk”, aangezien zij stichtte een college van kanunniken in 1517, werd gebouwd als een kapel van het kasteel uit de 11e en vergroot in de twaalfde. Tijdens de Franse Revolutie, werd de toren verwoest en veranderde in de kerkzaal, het kantoor en de gevangenis werden opgericht schuifwanden, plafonds van verschillende hoogten en ramen zonder stijl.

Het archeologisch museum Emile Chenon, opgericht in 1961 door archeoloog Jacques Gourvest in een woning op de 14e en zeventiende eeuw, presenteert de resultaten van noodopgravingen op het oppidum Châteaumeillant. Opgravingen hebben geleid tot een aanzienlijke keramisch materiaal, het museum heeft een collectie van meer dan 300 amforen cursief, en een zeer belangrijke reeks regionale aardewerk. Het museum is het hele jaar geopend. Vragen +33 2 48 61 49 24.

Châteaumeillant huwelijk en de wijnstok is een oud verhaal! De wijngaarden verspreid over de naburige steden van Cher en Indre, het geeft een rode wijn AOC (verkregen in 2010) die perfect past bij gebraad, gevogelte, wild en alle kazen. Het personaliseert de hapjes en geluk geassocieerd te worden met siroop van cassis en bramen. Op haar beurt de wijn is “grijs” is de glorie van het land castelmeillantais. Hij houdt nog steeds een belangrijke plaats in de lokale productie, terwijl de witte wijn, wijn land, verwierf een verdiende reputatie.

Dial de markt is een of andere manier een veiling elektronisch, is gehouden elke maandag voor een dinsdag voor runderen en twee schapen. Worden weergegeven op de wijzerplaat en gelezen door alle potentiële kopers, datum van geboorte van het dier, ras, gewicht. Het dier wordt gepresenteerd in een ring waar kopers zien de bladeren, en waarderen zijn “de verkoopbaarheid.” De “Dial” werd gebouwd in 1999, dit is een moderne structuur waarin alle voorwaarden van het welzijn van dieren wordt voldaan.

Afstand 36 minuten