Guerét

Als prefectuur van de Creuse, geniet het rustige en kalme stadje Guéret, gelegen aan de rand van woudmassief van Chabrières, van een bevoorrechte natuuromgeving.

Omgeven door een aangenaam park met zeldzame rassen, bezit het niet te missen Kunst- en Archeologiemuseum, ondergebracht in het oude herenhuis van de Sénatorerie, opmerkelijke collecties met emailwerk van Limousin, tapijtkunst, keramiek, schilderijen en kunstvoorwerpen. Het is ook mogelijk om er prachtig Gallo-Romeins beeldhouwwerk te bewonderen.

Het bezoek aan Guéret gaat verder met het Bonnyaudplein in het hart van de stad, waar men het stadhuis in blauw graniet en de mooie fontein der Drie Gratiën vindt; het herenhuis van de Moneyroux, mooi bouwwerk uit de late gotiek en zetel van de Conseil Général; de autovrije winkelstraten…

Te zien/te doen

Het Museum voor Kunst en Archeologie, gelegen in een prachtig park heeft prachtige collecties van zilverwerk en Limoges email, schilderen met een groot deel gewijd aan de schilders van de Creuse Valley, beeldhouwwerken Gallo Roman, Egyptologie, Aziatische keramiek en een prachtige kabinet van natuurlijke historie, dat de presentatie van een eeuw geleden heeft weten te behouden.

De reusachtige doolhof van Guéret Mountains is een perfecte plek om jezelf op te verliezen meer dan 2 hectare door het bewegen met thematische vragenlijsten.

In het dierenpark van de Bergen van Guéret, ontdekken de wolven van Chabrières! Word de bevoorrechte waarnemer van de meest fascinerende roofdieren… In een unieke, off the beaten track, meerdere wolf packs zal al uw nieuwsgierigheid te wekken. En dan, naast, het wild nodigt: herten, vossen, herten… Naast de mini-boerderij om dicht bij andere soorten.

Afstand 37 minuten