La Châtre

La Châtre in Neder-Berry werd geboren uit een kamp uit de Romeinse tijd en staat bekend als “castra” in Handelingen van de 11e eeuw archieven. Elke eeuw werd gekenmerkt. Burned in 1152 door Louis VII, getroffen door de pest in 1348-1349, bloeiende in de volgende eeuwen rond de leerlooierijen en molens, romantisch verlangen naar de tijd van George Sand, bewakers ze jaloers zijn muren van de merken van zijn leven en prestigieuze Millennium .

Spilimbergo, stad van Friuli in Italië, beroemd om zijn school van mozaïeken, is verbroederd met de stad Castraise sinds 1980.

Te zien/te doen

Volgens zijn rit, ontdekt de bezoeker een beschermd bouwkundig erfgoed: oude donjon, houten huizen, oude leerlooierijen, middeleeuwse brug…

Ingedeeld Stad van Kunst en Ambacht, La Châtre omvat een breed scala van ambachtelijke vaardigheden: opleidingscentrum steen grootte viool vakschool, glas in lood, lederwaren, stoffering, viool (draailier), binding, terugplaatst schilderen, borduren, kunst cement tegels… U kunt de geschiedenis van de stad te vinden door de muren en straten in het pamflet “History Trail” verkrijgbaar bij La Châtre VVV.

Afstand 27 minuten